It’s not what it seems – Hikaru Cho

by murdirrty

Goedenavond,

Het is weer zondagmorgen. Je rolt uit je bed en kijkt op de klok dat je weer veelste lang in bed heb gelegen. Met de slaap nog half in je ogen loop je de trap af. Je hebt honger en ga dus gelijk op de fruitmand af. Je voelt alle appels die er liggen en pakt de gene die jij denkt dat het sappigst is. Je gooit hem nog even in de lucht voordat je een hap eruit neem. Bah. Nee, en je spuugt de appel er weer gelijk uit. Wat blijkt? Van binnen was de appel toch eerder een mandarijn.

We kennen allemaal wel de teleurstelling als je stuk fruit niet zo lekker was als je hoopte. Body Painter Hikaru Cho werd hierdoor geïnspireerd en startte het kunstproject: “It’s not what it seems”. Hierin nam ze verschillende groente en fruit soorten en verfde ze in andere soorten fruit en groenten.

Kunstenaars zoeken steeds vaker manieren om zich om zich te onderscheiden van anderen. Hikaru Cho doet dit door fruit en groentes om te toveren in plaats van mensen. Zijn werk verrast je dan doordat je andere verwachtingen heb bij hetgeen wat je ziet. Hierdoor wordt de kijker verrast en speelt zij met hen belevingsvermogen:

XT5rnPqhYvNMdE

VV9GNLl

wp3ktIv

0aTBZNtJ7m3TTy

Bronnen:

http://www.core77.com/blog/fine_art/its_not_what_it_seems_cleverly_disguised_foods_by_hika_rucho_26610.asp

http://www.nsmbl.nl/optische-illusies-kunstenares-vermomt-groente-en-fruit-als-ander-eten/

http://www.hikarucho.com/

Advertisements