S.H.O.E.S. – Over hoge hakken en echte liefde

by murdirrty

Goedeavond, It’s been a long time,

S.H.O.E.S – Over hoge hakken en echte liefde

Expositie in Kunsthal Rotterdam

Begin april is de Kunsthal met een MaakMee – project. De bezoekers van www.KunsthalMaakMee.nl konden meebeslissen met alle aspecten van het maken van een expositie. Van conceptbepaling tot schrijven van de tekst tot hoe je de expositie op de markt ga brengen. S.H.O.E.S is hiervan het resultaat en zal van 1 februari tot 11 mei 2014 te zien zijn in de Kunsthal in Rotterdam. Deze tentoonstelling is een ode aan de ontwerpers van damesschoenen, die laat zien dat schoenen op hoog ambachtelijk niveau worden gemaakt en als ware echte kunstwerken zijn. Er wordt voortdurend geëxperimenteerd met verschillende vormen, materialen, kleuren en comfort. Vernieuwende technologieën zorgen er ook voor dat de hedendaagse schoen sterk evolueert. Verscheidene schoenen met verschillende technieken worden dan ook tentoongesteld in deze expositie.

 Embedded image permalink

Bij binnenkomst wordt allereerst op een expositiewand het verhaal verteld van het tot stand komen van deze expositie. Boven het verhaal worden schoenen gepresenteerd uit de oudheid. Aan de overkant van deze expositiewand, worden instagram –foto’s gepresenteerd van schoenen. In de expositieruimte zijn twee afgezonderde ruimtes, waarin in de ene de topstukken worden gepresenteerd en in de andere de bekende schoen ontwerpers. In verschillende wanden staan er schoenen achter de vitrine en zijn er 2 vierkante tableaus waarop schoenen worden gepresenteerd. Aan het eind heb je een lange tafel met soort hoekige rechtstaande golven, waarin stukken van o.a. Viktor & Rolf staan. Tevens staat er op een grond een interactieve tableau, waar je door middel van keuzes door op een plaat te staan, je je eigen voetstappen kan projecteren op een muur.

Door het feit dat de kunsthal geen museum is, krijgen ze geen subsidie van de overheid. Gelukkig sponsort de Bankgiro Loterij hun, maar toch moeten ze inkomsten hebben om allerlei projecten te financieren. Dit zie je terug in hun tentoonstellingen. S.H.O.E.S. Is een hele commerciële tentoonstelling voor een grote doelgroep, behalve voor de echte kunstliefhebber. De schoenen werden niet spectaculair gepresenteerd en in mijn ogen was het dan ook echt meer kwantiteit dan kwaliteit. Voor mij had de tentoonstelling mogen ophouden na de ruimte met de topstukken, gezien dit designtechnisch het interessants was. De rest van de schoenen leken op schoenen die je momenteel in een schoenenwinkel kan kopen. Desondanks vind ik het slim van de Kunsthal om een toegankelijke expositie te maken voor alle doelgroepen en om het te maken met de doelgroep.

Advertisements