Temstem – Reframing studio & Parnassia groep

by murdirrty

Paar weken terug heb ik geblogt over Anouk Wipprecht met haar Interactive Couture. Dat deed ik vanuit het feit dat ze genomineerd was voor de Rotterdam Designprijs. Inmiddels is deze prijs uitgereikt en jammergenoeg heeft ze die niet gewonnen. Uiteindelijk ging de Temstem app van Reframing studio en Parnassia groep de winnaar.

Hebben jullie soms ook last van een stemmetje in je hoofd? Een duiveltje, een engeltje of misschien wel een kabouter die je vanalles verteld. Of is je relatie met je mobiel zo hecht geworden, dat je de ringtone van je whatsapp elke x in je hoofd afgaat, terwijl dat in het echt niet zo is.

Het is iets waar elke Nederlander wel last van heeft en meestal gaat het ook gewoon vanzelf over. Voor de mensen die er toch last van hebben, is de Temstem app op de markt gebracht. Het is een Iphone – applicatie,  die met behulp van taalspelletjes de stemmen in je hoofd temt.

Deze app is hopelijk een oplossing voor een maatschappelijk probleem die iedereen wel heeft. Sommige mensen hebben dit in zo’n erge mate, dat ze psychoses hebben. Deze mensen kunnen misschien gedeeltelijk geholpen worden door deze app. Het is iniedergeval in mijn ogen een goed voorbeeld hoe je een idee ontwikkelt vanuit een probleem die er in de samenleving heerst

Bronnen:

http://www.parnassiagroep.nl/innovatie/e-health/hoe-werkt-temstem

http://www.reframingstudio.com/projects/temstem

Advertisements