Seminar Trendwatching: Facehunting

by murdirrty

Als je een week lang om 5 à 6 uur moet opstaan, terwijl je een nachtbraker ben, is dat killing. Dit is zeker het geval bij mij. Ik vind dan ook de Dinsdag dan zwaarder dan de Maandag. Met een bak koffie in me ene hand en een blikje energiedrank ging ik weer met goede moed richting Utrecht voor dag 2 van mijn seminar Trendwatching

Hoe kan je nou eigenlijk het best trends onderzoeken? Modetrends worden vooral intuïtief aangevoeld. Dat onderbuik gevoel dat je iets wil hebben, maar het hangt niet in de winkel. Hoe kom dan eigenlijk aan dat gevoel? Is het ontstaan door foto’s die je heb gezien op internet of ben je geïnspireerd geraakt door je omgeving?

Vandaag moesten we zelf Yvan Rodic worden. Wie? Ja Mr. FaceHunter. Hij heeft het baantje waar enig meisje van droomt: Hij reist de hele wereld over om mensen te fotograferen op straat. Mensen die in zijn ogen Fashion-Forward zijn. Dus je raad het al, wij moesten ook mensen fotograferen in Utrecht. Fotograferen vind ik dan nog niet zo erg, maar de bedoeling was ook om achter de achterliggende gedachte te komen d.m.v. een interview.

Hoe modieus Utrecht is? Dat kan ik je nu niet zo vertellen. Niet veel mensen waren op straat, waarschijnlijk om uit te kateren van Blue Monday. Ik was te moe om dit actief te kunnen doen. Wil je weten hoe de echte Fashionista’s van Utrecht eruit zien? Dan zou ik nu naar http://www.twitter.nl gaan en het lief aan @Fedjonie vragen, want zij was mijn redder van de dag.

Advertisements